Weekly Current Affairs Quiz: 15 April to 21 April 2020

Weekly Current Affairs Quiz: 15 April to 21 April 2020

By | April 22, 2020

Weekly Current Affairs Quiz

Weekly Current Affairs Quiz

This section is a feed of Latest Weekly Current Affairs Quiz 2020 comprising all Current Affairs National and International importance published in Weekly Quiz 2020 Banking, SSC, CLAT, UPSC, State PCS, IBPS, Railways and other Competitive Examinations.


21 April 2020, Current Affairs Quiz

The Current Affairs Quizzes area of SarkariRojgaar.com means to help each competitive exam aspirant to revise the day at ease

1. How many cabinet ministers were inducted into the new Madhya Pradesh cabinet on April 21, 2020?
a) Five
b) Four
c) Six
d) Three
Ans: (a) Five

2. Who has been appointed as the new Secretary to President Ram Nath Kovind?
a) Ravi Sharma
b) Kapil Dev Tripathi
c) Sachin Shekhawat
d) Suryakant Misra
Ans: (b) Kapil Dev Tripathi

3. Which city has formed a new response team to address anti-Asian harassment amid COVID-19?
a) California
b) Toronto
c) Sydney
d) New York
Ans: (d) New York

4. Who among the following is reported to be “gravely ill?
a) Xi Jinping
b) Donald Trump
c) Moon Jae-in
d) Kim Jong-un
Ans: (d) Kim Jong-un

5. Which country has removed thousands of names from terrorist watch list?
a) India
b) US
c) Pakistan
d) China
Ans: (c) Pakistan

6. The oil prices in which among the following countries crashed below $0 mark on April 20, 2020?
a) US
b) Australia
c) India
d) China
Ans: (a) US

7. Which country’s president has decided to temporarily suspend immigration amid COVID-19 outbreak?
a) United King
b) United States
c) Canada
d) Australia
Ans: (b) United States

8. When is the National Civil Services Day observed?
a)April 20th
b)April 22nd
c)April 21st
d)April 19th
Ans: (c) April 21st


20 April 2020, Current Affairs Quiz

The Current Affairs Quizzes area of SarkariRojgaar.com means to help each competitive exam aspirant to revise the day at ease

1. The Government has formed a high-level task force to enable COVID-19 vaccine development. Who among the following will co-chair the task force?
a) Joint Secretary, Health Ministry
b) Union Health Minister
c) Prime Minister
d) Principal Scientific Adviser
Ans: d) Principal Scientific Adviser

2. Which state has become the first in the country to geo-tag community kitchens?
a) Uttar Pradesh
b) Maharashtra
c) Madhya Pradesh
d) Telangana
Ans: a) Uttar Pradesh

3. Researchers used which among the following to develop efficient low-cost electro-catalysts?
a) Frog saliva
Ans: b) Fish Gills
c) Rat Dropping
d) Cow Dung
Ans: b) Fish Gills

4. Facebook has launched third-party fact-checking in which nation?
a) India
Ans: b) Bangladesh
c) Pakistan
d) Sri Lanka
Ans: b) Bangladesh

5. The largest number nests of rare leather back sea turtles were spotted in which among the following nations after almost 20 years?
a) Indonesia
Ans: b) Thailand
c) Australia
d) New Zealand
Ans: b) Thailand

6. What is the name of the world’s largest living sea turtle?
a) Green Sea Turtle
b) Loggerhead Sea Turtle
c) Olive Ridley Sea Turtle
d) Leather Back Sea Turtle
Ans: d) Leather Back Sea Turtle

7.Who wants to send a team of experts to China to probe Coronavirus outbreak?
Ans: a) US President
b) UN Secretary General
c) WHO Director General
d)Japan’s PM
Ans: a) US President

8.When was World Heritage Day observed?
a) April 19th
b) April 17th
Ans: c)April 18th
d) April 16th
Ans: c) April 18th


19 April 2020, Current Affairs Quiz

The Current Affairs Quizzes area of SarkariRojgaar.com means to help each competitive exam aspirant to revise the day at ease

1. Who is the Director General of the World Health Organisation?
a) Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus
b) Kristalina Georgieva
c) David Malpass
d) Ursula von der Leyen
Ans: a) Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus

2. Which nation has approved the sale of Harpoon missiles and torpedoes to India?
a) France
b) US
c) Germany
d) Russia
Ans: b) US

3. RMS Titanic sank into the North Atlantic Ocean on which day?
a) April 15, 1912
b) April 13, 1912
c) April 15, 1913
d) April 13, 1910
Ans: c) April 15, 1913

4. When was the International Day of Human Space Flight 2020 observed?
a) April 11th
b) April 12th
c) April 13th
d) April 10th
Ans: b) April 12th


18 April 2020, Current Affairs Quiz

The Current Affairs Quizzes area of SarkariRojgaar.com means to help each competitive exam aspirant to revise the day at ease

1. Government’s pan-India Agriculture trading portal e-NAM completed how many years of implementation on April 14, 2020?
a) Three
b) Four
c) Five
d) Two
Ans: b) Four

2. IMF has predicted how much growth rate for India in 2020?
a) 2.3 percent
b) 1.9 percent
c) 3.3 percent
d) 1.1 percent
Ans: b) 1.9 percent

3. The RBI has reduced Reverse Repo Rate by how many basis points?
a) 10 basis points
b) 25 basis points
c) 15 basis points
d) 20 basis points
Ans: b) 25 basis points

4. Which nation will host Asian Boxing Championships 2020?
a) India
b) China
c) Malaysia
d) Japan
Ans: a) India


17 April 2020, Current Affairs Quiz

The Current Affairs Quizzes area of SarkariRojgaar.com means to help each competitive exam aspirant to revise the day at ease

1. The RBI has reduced Reverse Repo Rate by how many basis points?
a) 10 basis points
b) 25 basis points
c) 15 basis points
d) 20 basis points
Ans: b) 25 basis points

2. Which app has been launched by the Agriculture Ministry to facilitate transportation of food grains?
a) Kisan Rath
b) Krishi Samvadan
c) Kisan Rail
d) Kisan Sathi
Ans: a) Kisan Rath

3. When is World Hemophilia Day observed?
a) April 16th
b) April 17th
c) April 18th
d) April 19th
Ans: b) April 17th

4. Delhi Government has launched which new application to fight COVID-19 virus?
a) Assess Koro Na
b) Zindagi
c) Karo Na
d) Sahyog
Ans: a) Assess Koro Na

5. Who has been appointed as the Ambassador for World Wildlife Fund India?
a) Deepika Padukone
b) Alia Bhatt
c) Virat Kohli
d) Viswanathan Anand
Ans: d) Viswanathan Anand

6. According to a new UN report, which continent could see 300,000 COVID-19 deaths this year?
a) Asia
b) North America
c) Africa
d) Europe
Ans: c) Africa

7. Which state’s research institute has developed low-cost COVID-19 diagnostic kit ‘Chitra Gene LAMP-N’?
a) Madhya Pradesh
b) Kerala
c) Uttar Pradesh
d) Telangana
Ans: b) Kerala

8. India has lifted ban on the export of formulations made from which drug?
a) Paracetamol
b) Vitamin
c) Progesterone
d) Erythormycin
Ans: a) Paracetamol


16 April 2020, Current Affairs Quiz

The Current Affairs Quizzes area of SarkariRojgaar.com means to help each competitive exam aspirant to revise the day at ease

1. The Ministry of Home Affairs issued an advisory calling which among the following apps as “unsafe”?
a) Zoom
b) TeamViewer
c) Skype
d) Houseparty
Ans: a) Zoom

2. Which app has become the world’s highest downloaded app in just 13 days?
a) Zoom
b) Big Basket
c) Sahyog
d) Aarogya Setu
Ans: d) Aarogya Setu

3. When was the second G20 Finance Ministerial Meeting 2020 held?
a) April 14th
b) April 15th
c) April 16th
d) April 11th
Ans: b) April 15th

4. RMS Titanic sank into the North Atlantic Ocean on which day?
a) April 15, 1912
b) April 13, 1912
c) April 15, 1913
d) April 13, 1910
Ans: c) April 15, 1913

5. Which among the following events have been re-scheduled for August 29, 2020?
a) IPL
b) French Open
c) Wimbledon
d) Tour de France
Ans: d) Tour de France

6. The Ministry of Tourism has launched a new webinar series. What is it called?
a) Dekho Apna Desh
b) Padharo Apno Desh
c) Desh Mera
d) Hindustan Mera Desh
Ans: a) Dekho Apna Desh

7. The US state department has accused which nation of secretly carrying out low-level underground nuclear test explosions?
a) Iran
b) North Korea
c) Israel
d) China
Ans: d) China

8. The Health Ministry has collaborated with which organisation to engage national polio surveillance network for India’s COVID-19 response?
a) WHO
b) UNICEF
c) UNHRC
d) UN Peace Corps
Ans: a) WHO


15 April 2020, Current Affairs Quiz

The Current Affairs Quizzes area of SarkariRojgaar.com means to help each competitive exam aspirant to revise the day at ease

1. Which nation has stopped its funding to the World Health Organisation?
a) China
b) France
c) Italy
d) US
Ans: d) US

2. Which nation will host Asian Boxing Championships 2020?
a) India
b) China
c) Malaysia
d) Japan
Ans: a) India

3. Which among the following pandemics had occurred in 1920s?
a) The Spanish Flu
b) First Cholera Pandemic
c) Great Plague of London
d) Great Plague of Marseille
Ans: a) The Spanish Flu

4. IMF has predicted how much growth rate for India in 2020?
a) 2.3 percent
b) 1.9 percent
c) 3.3 percent
d) 1.1 percent
Ans: b) 1.9 percent

5. Which city was scheduled to host 44th session of World Heritage Committee of UNESCO that has now been postponed?
a) Fuzhou
b) Okinawa
c) Wuhan
d) Bejing
Ans: a) Fuzhou

6. Which nation has allowed visa extension for H1B visa holders?
a) UK
b) Germany
c) US
d) France
Ans: c) US

7. Who has developed COVID Sample Collection Kiosk (COVSACK)?
a) Indian Railways
b) DRDO
c) ISRO
d) Reliance
Ans: b) DRDO

8. Which Indian state will be the first to start pool testing of COVID-19 samples?
a) Kerala
b) Delhi
c) Uttar Pradesh
d) Maharashtra
Ans: c) Uttar Pradesh

Current Affairs से जुड़े अपडेट और व्‍यूज लगातार हासिल करने के लिए हमारे साथ फेसबुक पेज और ट्विटर हैंडल के साथ लिंक्डइन पर जुड़ें और डाउनलोड करें Sarkari Naukri App

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *